De regenboog op je bord met Snijbiet

Snijbiet kookinspiratie gezonde recepten

Snijbiet is een heerlijke voorjaars- en zomergroenten; supergezond en fantastisch van kleur. Je herkent snijbiet aan haar ‘regenboogkleuren’; wit, geel, oranje, rose, rode en soms wat groen-paarsachtige stengels. De smaak heeft wat weg van een combinatie van spinazie, bietjes een soms een zuurtje wat lijkt op rabarber. 

Dit moet je eten bij een ijzertekort!

Rijk aan vitamine C & A, ijzer, calcium en kalium. De meeste vitaminen en mineralen zitten in het blad. Heb je een ijzertekort? Doordat snijbiet naast veel ijzer (2x zoveel als spinazie) ook veel vitamine C heeft wordt, het ijzer beter door het lichaam op genomen; dus een win-win!

Veelzijdig en verrassend

Je kunt zowel de stelen als de bladeren goed eten. Smaakvol in een salade, quiche, roerbak- of pastagerecht. Je kookt de snijbiet in ongeveer 10 minuten gaar. Net als bij spinazie slinken de bladeren flink tijdens het koken. Je kunt bijvoorbeeld de bladeren gebruiken in een zomerse salade met avocado en tomaatjes terwijl je de steeltjes de volgende dag verwerkt in een stamppotje met aardappel en pijnboompitjes.

Kopen en bewaren

Deze heerlijke, soms wat vergeten en onbekende, groenten kan je vinden op de (biologische) markt, bij de groenteboer en soms ook bij Ekoplaza. Zorg dat wanneer je snijbiet koopt dat deze goed vers is: de frisse en knapperige stelen. Snijbiet is namelijk kort houdbaar (in de koelkast). 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.